Το Μουσείο Σταματιάδη Ορυκτολογίας και Παλαιοντολογίας είναι το πρώτο γεωλογικό Μουσείο στην Ρόδο και την Δωδεκάνησο. Η μη ύπαρξη ενός παρόμοιου Μουσείου ήταν μια αξιοσημείωτη έλλειψη για τον τόπο μας. Παρά την πασίγνωστη ορυκτολογική και παλαιοντολογική αξία του ελληνικού υπέδαφους παρόμοια συλλεκτική προσπάθεια δεν εκδηλώθηκε ποτέ στον τόπο μας την Ρόδο. Πολλά έχουν γραφτεί λίγα έχουν γίνει.

      Η ίδρυση ενός τέτοιου μουσείου δεν αφορά μόνο περιοχές που είναι πλούσιες σε μεταλλεύματα αλλά όπου υπάρχει μαθητής και φοιτητής, έμπειρος ή νέος συλλέκτης, φυσιολάτρης ή απλά ένας επισκέπτης που θέλει να δει από κοντά και να θαυμάσει τα δημιουργήματα αυτά της φύσης δίχως να χρειαστεί να μεταβεί  σε άλλα μέρη μόνο και μόνο για να τα δει και να πάρει μερικές πληροφορίες ή για να κάνει  κάποια εργασία που χρειάζεται στο σχολείο του.

      Εδώ μπορεί να έρχεται όποτε επιθυμεί και να ασχολείται αποκομίζοντας γνώσείς, μπορεί να παρακολουθήσει ντοκιμαντέρ στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο εντός του Μουσείου σε μεγάλη οθόνη κινηματογραφικής προβολής ότι αφορά την φύση και το περιβάλλον μας.

      Τα σχολεία επίσης μπορούν να οργανώνουν  εκπαιδευτικές εκδρομές και να διδάσκουν το μάθημα της γεωλογίας στο χώρο αυτό έτσι ώστε να γίνεται περισσότερο κατανοητή. 

Η ιστορία της μεταλλουργίας στην Ελλάδα 

 Συλλογές

© Copyright 2007 - 2019

Λεωφόρος Ηρακλειδών 33 Ιαλυσός Ρόδος - Τηλ. :22410 90201 - Φαξ :22410 90201 - Κιν. :697 559 5865
 URL : www.geomuseum.gr - E-mail : info@geomuseum.gr

Είσοδος

Powered by cmeasy